• mini-hikashop-basket
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
FAQ
Stil gerne spørgsmål...
Brug eventuelt spørgeformularen nederst på siden.
Hvornår har I åbent?
Butikken er åben onsdag til fredag eftermiddag og lørdag. Det er altid en god idé at tjekke åbningstiderne på forsiden af hjemmesiden. Jeg KAN være ud til privat vinsmagning, - og så er butikken lukket lige på det tidspunkt
Du er også velkommen til at slå på tråden - 40161130 - så åbner jeg butikken, når det passer dig.
Er skruelåg dårligt?
Som udgangspunkt er skruelåg både enkelt, praktisk og mere sikkert end kork. Men, der er endnu ikke erfaring nok med lagring af de bedre vine i mange år med skruelåg.
Der ER også et element af mikroskopisk oxidering med en korkprop, som et skruelåg ikke kan byde på. Så er der jo det lidt romantiske element omkring hele åbningen af vinen til den særlige lejlighed….HUSK, at vin er lidt af en udøvende kunstart. Det er ikke blot en tørstslukker, - det er særligt oplevelse, der vigtig og interessant for mange af os
Hvad betyder det at vinen kan have ”prop”?
Der kan være 2 årsager til at en vin blive ”syg” af en dårlig korkprop: Selve korkudskæringen kan være uheldig, så korkproppen har en ”åre”, der løber hele vejen på langs af korkproppen. Det vil tillade en anelse ilt at komme i kontakt med vinen, - så den ”oxiderer” og bliver udrikkelig
Den anden muligheder er (lidt enkelt forklaret) at korkproppen kan indeholde en svampespore, som gør korken syg. Dermed ”forgifter” korkproppens svampespore vinen, og giver en umiskendelig, grim lugt af skimmel og indelukket kælder. Og gør at vinen absolut ikke kan drikkes, og heller ikke bruges til madlavning.
Den skal retur til vinhandleren og byttes til en frisk flaske.
Hvad er sulfit, og er det farligt?
Sulfit (svovl) er faktisk vigtigt for kroppen, og helt ufarligt i små mængder - vi får daglig sulfit gennem vores mad, og et godt glas vin. Sulfit evner at binde giftstoffer, så leveren kan "fordøje" og få det ud af kroppen. Sulfit er naturligt i vin, og tilsættes i meget små mængder ved tapning af vinen (holdbarhed). Der er oftest halvt så meget sulfit i rødvine som rosé og hvidvin, da disse vine har større risiko for eftergæring og iltning.
Det er en god idé at købe vin, som tappes på vingården.
Du kan også vælge vine, som har lagret på egefade, da træets tanin også er konserverende og dermed tillader lavere indhold af sulfit. Og endelig kan du vælge at købe gammel/ældre vine, - da sulfit nedbrydes over tid.
Oversøiske vine har ofte et noget højere indhold af både sulfit og andre tilsætningsstoffer, da reglerne er lempeligere end i EU, og vinene samtidig skal kunne tåle den lange transport.
Har I økologisk vin?
Vi har et pænt udvalg af økologiske vine. Netop mit fokus på at hente vine fra små, familieejede vingårde, betyder at mange af vinene er økologiske. De små vingårde har ofte en autentisk og passioneret tilgang til deres vingård og dermed også et ønske om at gå forrest i ”sustainable” omstilling
Jeg tilbyder også en del vine, som blot er sustainable. Vingården følger alle øko-principperne, men har ikke ressourcer til at tage den noget bureaukratiske proces, der er krævet for at opnå selve certificeringen
Kan jeg bestille vin-abonnement?
Kan du lide et godt glas vin, - så er #verdensbedstevinklub lige noget for dig. Ikke en "køb-ugens-billigste-tilbud-klub", men et society for aktive vinelskere.
Som medlem, kan du vælge modtage månedens #Vinkasse med 2-4 særligt udvalgte vine.
Du kan vælge en måned ad gangen. Vælger du at booke 6 måneder, er 1. måned gratis.
Læs meget mere og tilmeld dig under fanen "verdensbedstevinklub"
Har I alkoholfri vin?
Ja, vi er så heldige at kunne tilbyde dig både fransk Crement-stil, og en stribe tyske vine fra Leitz.
Leitz vinene er vacuum destilleret, en avanceret proces der nænsomt fjerne alkohol, og kun alkohol. Det sker ved en specifik temperatur og et specifikt vacuumtryk. Et elegant glas, som tilbydes i Riesling, Rosé, PInot Noir og Cabernet Sauvignon.
Hvad er vegansk vin?
Konsumvin filtreres med højtryksfilter før tapning. Det er små vinhuse og især øko-vinhuse ikke glade for, - det fjerne for mange noter fra vinen.
De benytter i stedet en mere mekanisk og blid filtrering, - og vil hellere "klare" vinen. Nemogaarden tilbyder flere veganske vine, hvor det klassiske klaringsstof, baseret på æg er erstattet af proteinudtræk fra kartofler. Vinene er certificeret vegansk, og du kan få en kopi af certifikatet
Har I vin, man ikke får hovedpine af?
Tja, der kan være udfordring med mængden af vin:-), eller de stoffer der er i vinen. Mange tror at sulfit giver hovedpine. Det er ikke korrekt. Nogle mener også at det er bedre at drikke hvidvin, end rødvin fordi sulfit i rødvin giver hovedpine. Det er heller ikke korrekt, - der er nemlig oftest dobbelt så meget sulfit i hvidvin og rosé, som i rødvin!
Hvis du oplever at kraftige vine giver hovedpine, selv efter blot et enkelt glas, så kan det være en bedre oplevelse at drikke eksempelvis en Bardolino rødvin fra Veneto. Vine, hvor udtræk fra drueskallerne er ganske kort tid og hvor vinen lagres på ståltank (ikke egetræ), er lettere, har lavere alkohol, - og vil ofte opleves lettere i hovedet.
Vi har også flere østrigske vine, som har elegance og lav alkohol. Og endelig har vi jo også tyske vine, helt uden alkohol.
Du kan læse lidt mere under FAQ om Sulfit.
Hvad er ”sustainable”?
Mange italienske vingårde er små familiebrug. De dyrker vinmarkerne som bedstefar gjorde, altså helt efter de økologiske principper, men har ikke ressourcer til den lidt bureaukratiske proces, der ligger i at få et øko-certifikat.
Så, dyrkningen er ”øko”, de mangler dog det officielle stempel.
Det samme gør sig gældende for vinhuse, som HAR besluttet at blive øko-certificeret. Den proces tager 4-5 år, og i perioden er dyrkningen egentlig øko, men må først kaldes øko, når certifikatet er på plads efter 5 år. Det betyder at man kan købe næsten-øko vin i årene op til.
Send dine spørgsmål her
- skriv en mail, og vi kommer hurtigt tilbage med svar.
Kenneths blog...
BESØG OS
Nemogaarden Aps - Enoteca Nemo
Engvangen 9
2680 Solrød

VAT / CVR: 36 19 95 20
FANG OS PÅ TELEFONEN
SEND EN MAIL