Druerne bag de italienske vine

Det Italienske Landbrugsministerium har dokumenteret og autoriseret 569 forskellige italienske druesorter.
Mange dyrkes dog kun i ganske små mængder. Den reelle mængde kommer fra er 216 sorter, der hver dyrkes på mere end 400 ha.
Man mener, at der dyrkes mere end 2.000 forskellige druesorter i Italien.
Aglianico
Aglianico FINAL
Støvet, nathimmelblå drue i store, ensfarvede klaser. Modner sent.
Karakteristika
Indfødt italiensk drue, som primært dyrkes i Campania . Druen trives godt i sydens varme, gerne i vulkansk jord og gerne med kølige nætter.
Region
Campania, Puglia, Basilicata
Officielt registreret i 1970. 7500 ha beplantet
Vinoplevelsen
De seneste år er der dukket flere vine op af særdeles høj kvalitet. Vine med skøn, frugtrig duft, masser af tannin og kompleksitet.
Solidt gemmepotentiale
Arneis
Arneis FINAL
Grøn drue i dråbeformede klaser. Gyldent skær, når den modner.
Karakteristika
Har opnået anerkendelse siden 1980’erne. Nu højt anerkendt som ”Piemontes hvidvin”, særligt fra Roero området. En lidt sart drue med relativ lave udbytter.
Region
Piemonte
Officielt registreret i 1970. 970 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver vine med en elegant, blomsteragtig duft. Vine har ofte god fylde, relativ lav syre og charmerende aroma. Interessant forskel i årgangene
Barbera
Barbera FINAL
Store, ”fede” druer i lysende blå farve og tætte klaser.
Karakteristika
En af Piemontes vigtige og unge druer (slut 1800) druer, særligt omkring Alba og Asti. Menes dog nævnt i skrifter allerede i 1495, som "Grisa/Grisola" druer
Region
Piemonte, Lombardiet OG nærmest hele Italien. 20.000 ha beplantet
Vinoplevelsen
Druen er kendetegnet ved at den giver rigtig meget farve, er ganske syrerig og lav i tannin. Velegnet til fadlagring. Giver vine med kirsebær, blomme, fedme og krydret næse.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon FINAL
En nærmest sort drue i den blå drueklasse. Løs mellemstor klase med store druer.
Karakteristika
Oprindelig Bordeaux drue, idag en af verdens mest udbredte druer. Velegnet til apassimento vine – vine på tørrede druer, i Amarone-stil. Blandes ofte med andre druer, især Merlot.
Region
Piemonte og Veneto især, dyrkes dog i hele Italien. 13.724 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Giver vine med masser af farve, duft af solbær og peber; fyldig/tung vin med masser af tannin. Syren er ikke altid så udtalt. Dyrket i det nordlige giver det elegante vine.
Chardonnay
Chardonnay FINAL
Grøn drue, som bliver næsten gennemsigtig gylden når den er meget moden.
Karakteristika
Bourgognes elskede grønne drue. Har også indtaget Italien. I modsætning til oversøisk Chardonnay, er Italiensk Chardonnay elegant, stringent, floral og ofte uden fad
Region
Friuli, Veneto, Lombardiet, Sicilien primært. 20.000 ha beplantet
Vinoplevelsen
Italiensk Chardonnay er oftest elegante, stilrene, liflige med en udtalt syre og med knapt så meget fedme. Let fadlagring kan give lidt god ”smøredme” til vinen .
Coda di volpe
Coda Di Volpe FINAL
En smuk gylden/gul drue.
Lang, hængende klase
Karakteristika
Betyder ”rævehale”, - drueklasen ligner en lang rævehale. Historisk drue fra Romertiden. Frugtrig, vedholdende floralitet, nærmest eksotisk karakter. Bruges ofte til cuvée
Region
Campania. Taburno og Sannio området i Campania er DOC. 555 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Giver vine med stor duft af sydens sol, moden fersken. Vinen er saftig med masser af frugt og en vis mineralitet, som ofte med vine fra vulkansk jord.
Corvina
Corvina FINAL
Nathimmelblå drue i store, flotte klaser.
Karakteristika
Rygraden i Valpolicella, og særligt i Amarone. Sætter knopper sent og modner sent. Giver stor aroma, intensitet, peber og kirsebær. God aciditet og bløde taninner. Vigtig drue!
Region
Veneto, særligt Valpolicella og Bardolino. 7.477 ha beplantet
Vinoplevelsen
Druen er god/let at tørre og giver god fylde, fylde og masser af smag til vinen. Når du dufter mandel, abrikoskerne eller modne kirsebær, er det ofte takke være Corvina.
Corvinone
Corvinone FINAL
Rød/lila drue i tætte klaser
Karakteristika
Ikke en klon af Corvina, men sin egen sort (anerkendt i 1993).Giver vinene ekstraordinær finesse, øget kvalitet og mildere alkohol, samt blødere, balanceret aciditet
Region
Veneto, særligt Valpolicella. Mindre udbredt. 929 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Egenskaberne er som Corvina, dog med et lidt lettere udtryk og med færre tanniner end Corvina. Øger vinens kompleksitet og giver dybere/længere eftersmag
Dolcetto
Dolcetto FINAL
Blå drue – ”den lille søde”
Karakteristika
Navnet kan antyde (Dolce) at druen har mere sødme. Trives godt i det bakkede Monferratto og Langhe. Vinene er lette, friske og med inciterende bouquet
Region
Piemonte (primært) og Liguria.
6.128 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Bruges til enkeltdruevin, og giver en letdrikkelig, frisk ung vin, med en snert restsødme, skovbær og let bitter eftersmag
– på den gode måde!
Falanghina
Falanghina FINAL
Grøn drue, bliver gylden og er fin til botrytis
Karakteristika
Oprindelse er Grækenland/Balkan.
Særligt druer fra Beneventano nord for Napoli er i høj kurs.
Modner ret sent med ret pæne udbytter
Region
Campania (primært) og Molise.
3.037 ha. beplantet (5% af Campania!)
Vinoplevelsen
Giver vine med mange kvaliteter, - aromatisk citrus, mineralitet (vulkansk jord), flot floralitet og en skøn, stor smag af sydens blomster, frugt, hav – flotte vine!
Fiano
Fiano FINAL
Helt grøn drue i store klaser, elsket af bier!
Karakteristika
Lokal drue fra Campania, kendt helt til romertiden.
Modner ret sent og giver et noget moderat udbytte
Region
Campania (primært), nu også Puglia og Sicilien. 1.377 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Frugtrig modsætning til Coda di Volpe og Falanghina. Her oplever du fyldige, aromatiske noter, nødder og en anelse honning og noter af hvide blomster og urt.
Friulano
Friulano FINAL
Gylden drue i store klaser – i gruppen af grønne druer
Karakteristika
Tidligere Tocai Friulano. Slut i 2007 da Ungarn og Slovakiet kom i EU.
Modner ret tidligt, stort udbytte. Skal grønthøstes for at sikre god kvalitet.
Region
Friuli-Venezia Giulia, lidt i Veneto
(druenavn "Tai"). 2.900 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver vine med en ganske ”grøn” næse, dejlig syre, duft af grøn urt og lidt nyhøstet hø. Egner sig godt til lagring. Vinene bliver ret komplekse og udvikler fersken i duften.
Garganega
Garganega FINAL
Grøn drue, som skiter til ravgylden glød, når den modner
Karakteristika
Soave hvidvinens drue. Dyrkes i området nord og nordvest for Verona. Grønthøst og lavt udbytte giver vinene af høj kvalitet. Velegnet til tørring og giver en flot Recioto di Soave
Region
Veneto's vigtige hvidvinsdrue. 11.300 ha beplantet, især syd for Gardasøen i Soave
Vinoplevelsen
I udgangspunkt meget elegant, grønne æbler, snert af hø, lidt mandel. Lav frugtsyre med behagelig bitterhed i eftersmagen. Lagret på fad kan vinhuset skabe storslået vin
Glera
Glera FINAL
Smuk, støvetgrøn, stor og saftig drue
Karakteristika
Druen hed tidligere Prosecco, omdøbt til Glera (21/7-2009 EU beskyttelse af DOC Prosecco). Særlig Valdobiadene/Conegliano er høj kvalitet,- floralitet, citrus og grønne æbler
Region
Veneto og lidt i Friuli. 3. mest dyrkede drue i Italien. 18.300 ha beplantet
Vinoplevelsen
Siden Romerne, har druen skabt fine vine. Stenet, løs jord giver gode, strukturelle vine med grønne æbler, frisk frugt og god eftersmag. San Michele er ypperlig vin
Grignolino
Grignolino FINAL
Tyndskallet drue med mange sten (deraf navnet)
Karakteristika
Tyndskallet drue, lidt svær at dyrke. Anses lidt inferiør ifht. de øvrige druer i Piemonte. Druen har mange sten, og må kun presses let for at undgå bitterheden fra stenene.
Region
Piemonte, har DOC D’Asti. 915 ha beplantet
Vinoplevelsen
Den tynde skal giver vinen en ganske lys farve. Vinen er let ifht de kendte, tunge Piemonte vine. Den afrundes nu af et godt ”punch”, som gør vine velegnede til retter med kapers, oliven, tomat…
Lagrein
Lagrein FINAL
Sortblå drue i tætte, små klaser
Karakteristika
Trentinos ”hemmelige” drue. Kendt siden 1525. Sjælden, men interessant. Frostresistent, modner sent, høj på tanniner og moderat syre. med gode udbytter.
Region
Trentino-Alto Adige, særlig omkring Bolzano og Trento. 654 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver vine med noter af tobak, urt og lidt jordagtig og med lidt ”kvas” i smagen. Vinene er meget mørke, oftest saftige og frugtrige. Giver også en eminent rosé (Lagrein Kretzer)
Lambrusco Grasparossa
Grasparossa FINAL
Større familie af blå, tætte og meget saftfulde druer
Karakteristika
Vinstokken bliver rød om vinteren, deraf navnet. Modner sent med meget stort udbytte. Skal grønthøstes for at sikre god kvalitet. Boblende, letdrikkelige røde og rosé vine
Region
Emilia-Romagna, 2 zoner Modena og Mantova. 2.730 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Sommervin i nærmest sortrød farve, gode bobler, flot balance, virkelig frisk og elegant bitterhed i afslutningen. Typen "Amabile" (hyggelig) er sødmefuld, - god til faste oste
Lambrusco Salmino
Lambrusco Salamino FINAL
Mørk, nærmest sorte, tætte og meget saftfulde druer
Karakteristika
En af de 3 mest anerkendte druer til Lambrusco vine. Let at dyrke, giver stort udbytte og vine med noter af røde frugter, saftighed, lethed og lav alkohol
Region
Emilia-Romagna. 5.003 ha beplantet omkring Modena
Vinoplevelsen
Sommervin i nærmest sortrød farve, gode bobler, flot balance, virkelig frisk og elegant bitterhed i afslutningen. Lav alkohol og dermed en letter vintype
Malvasia Bianca
Malvasia Bianca FINAL
Smuk, støvetgrøn, stor og saftig drue, velegnet til botrytis
Karakteristika
Optræder sjældent som enkeldruevin. Egner sig fortrinligt til vin Santo. Der findes dog eksempler på fremragende vine på druen, som Cantavento fra Cantalici
Region
Toscana, Puglia, Calabria og Sicilien.
4.350 ha beplantet
Vinoplevelsen
Skaber strågule vine, velegnet til fadlagring. Frugtrig, spicy og med noter af rosmarin og vild mint. Ekspressiv Vin Santo med mandel, abrikos, sødme, bitter, citrus
Merlot
Merlot FINAL
Sortblå drue i tætte, store klaser
Karakteristika
Fra Bordeaux i Frankrig, flotte vine, dyb/mørk farve. Lidt spinkel vin, moderat syre, nærmest ingen tanniner, - ofte høj alkohol. Kræver varme for at virkelig folde sig ud
Region
Toscana (Bolgheri) Trentino-Alto Adige, Veneto, Puglia og Sardinien. 28.000 ha
Vinoplevelsen
Druen anvendes ofte som den fløjlsbløde silke, der smukt indrammer en vin og afrunder smukt. Ofte brugt med Cabernet Sauvignon, som den feminine partner
Molinara
Molinara FINAL
Mørk, blå/lila drue in tætte, intense klaser
Karakteristika
Benyttes i begrænset omfang i Valpolicella vine. Ikke et krav i Amarone mere. Giver vinen kirsebær-farve; let krop, lav syre og alkohol. Skaber flot balance i vinen
Region
Veneto, særligt Valpolicella, og en anelse i Lombardia. 595 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Druen giver vinen en tydelig frugtsyre og bitterhed. Gode egenskaber, når man skaber vin på tørrede druer, hvor restsødme kan være svær at balancere.
Montepulciano
Montepulciano FINAL
Natsort drue, med silkemat skær
Karakteristika
Meget udbredt. Hoveddruen i de røde vine i Abruzzo og Molise. Tykskallet, masser af farve, milde tanninerne. En villig sort, god i varme område; et højt udbytte; god kvalitet.
Region
HELE Midt- og Syditalien. Stammer fra Abruzzo. 34.800 ha beplantet
Vinoplevelsen
Milde, elegante vine, - kraftig farve. Kan give ret høj alkohol, solide vine med mørk frugt. Tørre vine, Abruzzo skaber også elegante, delikate rosévine
Nebbiolo
Nebbiolo FINAL
Smuk, støvblå, stor og saftig drue
Karakteristika
Ældgammel (1200-tallet) Kongedruen fra Piemonte, - nok den højst skattede drue i Italien. Især Barolo og Barbaresco. Tyk skal, lang vækstperiode, sen høst.
Region
Piemonte (især!) og Lombardiet.
5.540 ha beplantet
Vinoplevelsen
Lys farve, massive tanniner med en helt særlig karakter , stram struktur, komplekse noter og høj syre. Man finder alt, fra jordbær, læder, over tobak til slåen til sveske og lakrids
Oseleta
Oseleta FINAL
Sortblå drue i tætte, bitte små klaser
Karakteristika
Sjælden, sort/blå sort. ”Oselete” betyder ”lille fugl” og hentyder til den lille fugl, som er glad for druerne. Små drueklaser. Svær at dyrke. Men giver tårnhøj kvalitet.
Region
Veneto - ultra sjælden. 15 ha
Vigneti Villabella byder på 100% Oseleta
Vinoplevelsen
Benyttes i bedre vinhuse til at løfte kvaliteten af top-Amarone. Rubinrød, intens, saurkirsch, vilde bær, urt. Ekstrem kompleks, dyb, givende - absolut majestætisk!!
Pignolo
Pignolo FINAL
Rød druesort, - uagtet den sortblå farve
Karakteristika
Indfødt, lokal blå drue, som kan spores langt tilbage. Egentlig dømt forsvundet, men er så genfundet på meget gamle vinstokke i Friuli Colli Orientali (Adriano Gigante).
Region
Friuli Colli Orientali. 95 ha. beplantet Gigante har selv 2 ha.!
Vinoplevelsen
Storslået vin med forrygende gemmepotentiale, - kan i ældre årgange minde om Barbaresco. Rubinrød, god alkohol og frugtsyre, fyldig, delikat og harmonisk
Pinot Bianco
Pinot Bianco FINAL
Grøn drue, nærmest gennemsigtig når den modnes
Karakteristika
Fransk drue fra Bourgogne, som har medium fylde. Bruges typisk til blandingsvine, lagrer oftest i ståltank og har kort lagringspotentiale. Trives særlig godt i kølige områder
Region
HELE Midt- og Syditalien. Stammer fra Abruzzo. 34.800 ha beplantet
Vinoplevelsen
Milde, elegante vine, - kraftig farve. Kan give ret høj alkohol, solide vine med mørk frugt. Tørre vine, Abruzzo skaber også elegante, delikate rosévine
Pinot Grigio
Pinot Grigio FINAL
Smuk, støvetgrøn, stor og saftig drue
Karakteristika
Mutation af Pinot Noir (eller måske Pinot Blanc) og stammer fra Bourgogne. Modner tidligt, ofte med pæne udbytter og en del restsukker. I Østrig er det Grauburgunder
Region
HELE Italien, dog ikke Calabria, Campania og Liguria. 17.300 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver stilrene, parfumerede, syrefriske vine med struktur. I Friuli er der tradition for at lade mosten gære på skallerne. Giver en fyldig hvidvin med kobberfarvet skær ("Ramata")
Pinot Noir
Pinot Nero FINAL
Blå/lila/sort og meget tætte, små klaser
Karakteristika
Den store Diva! En meget sensitiv drue. Svær at dyrke og svær at vinificere. Trives i køligt klima med kalkbund. Kendes også som Spätburgunder/Blauburgunder
Region
Italien, dog noget spredt og kun få og små marker. 5.050 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver elegante, feminine vine med flot balance, liflige bær og en finurlig underspillet, aromatisk dybde. Meget lys vin. Særlig vine fra Østrig er en stor oplevelse
Primitivo
Primitivo FINAL
Storydende, storklaset støvblåsort drue
Karakteristika
Stammer fra Dalmatinerkysten i Koratien, for 2.000 år siden. Nært beslægtet med Californisk Zinfandel. Kræver varme, har høj ydeevne, selv på gamle vinstokke
Region
Apulia, Campania, Basilicata.
12.000 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Giver fyldige vine med masser af blomme, kirsebær, svesker og ”varme” krydderier. Høj alkohol, lav syre og lav tannin. Visse vine har en misforstået høj restsødme
Rebo
Rebo FINAL
Storklaset drue med store druer
Karakteristika
Kloning af Teroldego og Merlot, skabt af Rebo Rigotti i 1948. Han ville øge vinens struktur og sikre at den kan trives i Trentino's barske terroir
Region
Trentino (Rebo DOC), og lidt i Friuli
120 ha beplantet
Vinoplevelsen
Intens rubinrød vin med violet kant. Frugtrig, indbydende, intens duft og en tør, karakterfuld smag, med behagelig tannin. Vine, skabt til at blive drukket unge
Refosco dal Peduncolo
Refosco FINAL
Blå drue på røde stilke
Karakteristika
Betyder ”Refosco med de røde stilke”. Genetisk i retning af Teroldego og Lagrein. Dyrkes kun i Friuli, hvor jordbunden egner sig godt til vinen. Kræver god varme, sen høst
Region
Friuli-Venezia Giulia (Friuli Colli Orientali DOC) . 1.100 ha beplantet
Vinoplevelsen
Dyb violet vin, med alderen bliver den let gennemsigtig, granat i kanten. Spændende vin med en let bitterhed, tæt syre, modne skovbær – og en skøn duft af tør urt
Ribolla Gialla
Ribolla Gialla FINAL
Mørkegule druer i tætte, små klaser
Karakteristika
Lokal drue (Gul Ribolla) i Friuli, dyrkes kun her. Bragt hertil i 1100 af Venezianske købmænd fra Kefalonia. Giver flotte udbytter og modner ret sent.
Region
Friuli-Venezia Giulia (Friuli Colli Orientali DOC) . 450 ha beplantet
Vinoplevelsen
Vinene kan være alt fra meget lette over liflige til aldeles fyldige. Delikat, frisk duft. God syre, friskhed og pragtfuld nydelsesvin, - en dejlig aperitif på terrassen/altanen
Riesling
Riesling FINAL
Hvid drue, modner gylden
Karakteristika
Stammer fra Tyskland (Rhine). Trives bedst i kølig klima. Aromatisk, blomsterrig og meget aromatisk drue. Det høje syreindhold gør den velegnet til lagring – i mange, mange år.
Region
Næsten hele Italien, dog spredt og primært i kolde regioner. 450 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Meget versatil drue, - fra knastørre, mineralske, over ”hyggelige” til søde dessertvine. Norditalienske og østrigske riesling er elegante, let mineralske og lidt lettere end de tyske.
Rondinella
Rondinella FINAL
Blå/sort drue i tætte, mindre klaser
Karakteristika
En sejlivet drue, der er modstandsdygtig overfor sygdomme, modner sent og giver et højt udbytte. Højt sugerindhold. Aldeles velegnet til tørring, - og dermed til Amarone
Region
Veneto, specifikt Valpolicella og Bardolino
2.500 ha beplantet
Vinoplevelsen
Frugtrig, kompleks næse, kirsebær noter og sød tobak. Bruges oftest sammen med andre druer, - er en væsentlig del af skelettet i Amarone, Ripasso og Valpolicella
Rotgipfler
Rotgipfler FINAL
Tæt, støvetgrøn, hjerteformet drueklase
Karakteristika
Krydsning af Roter Veltliner og Traminer. Weingut Alphart's "visitkort"; sjælden drue . Kræver køligt klima; er meget terroir sensitiv; gode udbytter; meget velegnet til fadlagring
Region
Østrig, Thermenregion, Niederösterreich . 119 ha beplantet
Vinoplevelsen
Elegant aroma med eksplosion af mandarin, orange, æble, lidt mandelkerner. Elegant, balanceret syre og god fedme, især i Reserve vine, der har fået lidt fad lagring
Sangiovese
Sangiovese FINAL
Natsortblå drue i store, tætte klaser
Karakteristika
Fra latin ”Sangius Lovis”, - Jupiters blod. Lidt svær at dyrke, blomstrer tidligt og modner sent. Skal grønthøstes, for høj kvalitet. Masser af syre og tanniner, - godt gemmepotentiale.
Region
Mest udbredte drue i Italien. "Nationaldruen" i Toscana . 71.600 ha beplantet
Vinoplevelsen
Giver lyse vine. Violer i næsen; sauer-kirsch, ribs, læder, sød tobak, lakrids, urt, krydderier og intens kvas, når den er ung. Bedst kendte vine er Chianti og Brunello.
Sauvignon (Bianco)
Sauvignon Bianco FINAL
Kompakt, intens grøn drue
Karakteristika
Stammer fra Loire, Frankrig. Navnet hentyder til "sauvage" (vild). Norditalien byder på elegante, sprøde vine. Det sydlige er mere frodige, fyldige og pikante
Region
Næsten hele Italien, undtagen Campania. 3.800 ha. beplantet
Vinoplevelsen
Bouquet kan favne ret bredt, fra tomatblade, tæt mineralitet, - giver stor dybde og friskhed som lime og grape og passion, til mere fedmefulde og smækre vine.
Schioppettino
Schiopettino FINAL
Mørk blå drue i store, dråbeformede klaser
Karakteristika
Friuli daterer vinen til 1282, noteret som officiel bryllupsvin. Også kendt som Ribolla Nera. Dyrkes kun af få vinhuse. Smuk rubinrød farve, godt gemmepotentiale
Region
Friuli, særligt i Friuli Colli Orientali, Corno di Rosazzo 155 ha beplantet
Vinoplevelsen
Vinene kan være lidt aggressive i syre som unge. Kraftigfulde efter 3-4 år, tørre vine med urt, peber, hindbær og blåbær. Meget komplekse og sin HELT egen
Teroldego
Teroldego FINAL
Sortblå drue i store, lange klaser
Karakteristika
Navn stammer fra "Tiroler Gold". Kendt siden 1480. Tidligere opfattet som Italiens fineste drue. Slægtning til Lagrein, Marzemino og Syrah.
Region
Trentino-Alto Adige, især omkring Mezzocorona. 800 ha beplantet
Vinoplevelsen
Fine noter af kirsebær, violer, tranebær, cacao og balsamiske noter osm rabarber og lakrids. Fadlagret Riserva giver vine med stor kompleksitet
Vermentino
Vermentino FINAL
Grøn drue, som modner nærmest glasklar gylden
Karakteristika
Dyrkes i Middelhavsområdet. Menes at stamme fra Spanien. Sardinien byder på store vine på Vermentino. Anses af kendere for at være Italiens bedste hvidvinsdrue.
Region
Liguria, Sardegna, Toscana. 4.600 ha beplantet
Vinoplevelsen
Hvide blomster i noterne, sommerlig frugt, god fylde og intensitet og med en let bitter efternote. Fadlagring kan dæmpe den til tider lidt "saltede" note
Zweigelt
Zweigelt FINAL
Små, tætte klaser af støvet sortblå druer
Karakteristika
Østrigsk drue, udviklet i 1922 af Fritz Zweigelt (krydsning af St. Laurent og Blaufränksich. velegnet til ung, frisk og sprød vin, OG til kraftfulde fadlagrede vine
Region
Østrigs mest udbredte drue. 6.426 ha. (13,8% af østrigs vinstokke) beplantet
Vinoplevelsen
Markant forskel på de unge, sprøde vine og de tætte, ældre vine fra fad.Rød-violet, tæt farve. Bløde taninner, stor krop, smag af Moreller, kødfulde noter, mørke bær og tæt chokolade
BESØG OS
Nemogaarden Aps - Enoteca Nemo
Engvangen 9
2680 Solrød

VAT / CVR: 36 19 95 20
FANG OS PÅ TELEFONEN
SEND EN MAIL