2016
Villa Cordevigo Fiordilej
Sødmefuld dessertvin med elegance og storslået smag
Vinhus: Villa Cordevigo
Druer:
Garganega, Incrocio Manzoni
Dessertvin på appasimento metoden. Høsten er i slutningen af september/begyndelsen af oktober. Druerne (80% Garganega, 20% Incrocio Manzoni) tørres i 120-150 dage før en ganske let presning. Vinen lagrer i små, franske fade og opnår en restsukker på 180 gram/liter. En smuk, gylden, nærmest ravfarve. Duften oser af acacie honning, tørrede abrikoser, tropisk frugt og kandiseret frugt.
Smagen er fyldig med masser af renhed, sødme og frugt. Noter af blomst, vanillie og hasselnødder og en skøn afslutning med ristede mandler, og måske lidt marcipan. Vinen har en flot balance med god frugtsyre, så den fremstår ikke som sød-sød!
DKK 175,00
-
Hurtig levering
-
Egen import
-
Gratis fragt ved køb over 600,-
Vinbeskrivelse
LAND
Italien
REGION
Veneto
BY I REGIONEN
Cavaion
Årgang
2016
ALKOHOL
12,5%
INDHOLD
37,5 cl.
DYRKNING
Konventionel
LAGRING
Fransk Allier eg
LAGRET I
12
SERVERINGSTEMP.
10-12 °C
KAN GEMMES I
3-6 år
VARENR.
3036
Vinen kan indeholde sulfitter.
Krop
LetKraftig
Karakter
SødTør
Tanin
BlødIntens
Fad
ElegantFyldig
Mad til vinen
Kenneth anbefaler:
"Serveres til en stribe af desserter! Eksempelvis en fyldig pekannødde tærte med lidt god vanilieis; eller til Foie Gras (anerkendt: Nej, det er ikke alle, som er fan. Men det passer flot sammen!). Elsker du blå oste (Stilton, Gorgonzola, Blå Klokkeblomst osv), så er Fiordilej et must - server med ristet rugbrød og hybenmarmelade"
Køb vinen til maden her
DKK 175,00