Vinhus

Weingut Alphart

Pinot Noir er i en klasse, helt for sig selv.

Østrig har været på en vinøs rejse og byder i dag på elegance, renhed og stilfulde vine, med en ganske særlig karakter.

Østrig har været på en vinøs rejse og byder i dag på elegance, renhed og stilfulde vine, med en ganske særlig karakter.

Niederösterreich er Østrigs største vinregion. Ligger i læ af bjergene mod nordvest og åbner sig mod den ungarske slette. I hjertet ligger Wien. Blot 20 kilometer mod syd, ligger Thermenregion.

I Traiskirschen har jeg fundet Weingut Alphart. I familiens eje siden 1726 og dermed et hus med tunge traditioner. Claudia og Florian har 25 ha vinmarker beskyttes mod nord og vest af bjerge, landet ”flader ud” mod Ungarn.
Vinene dyrkes både ”vom Berg”, med højde og jord, som er mere stenet og drænende og i det mere flade land mod syd, hvor særlig Pinot Noir og Chardonnay nyder godt af klima og jordbund. Den varme sommer og det lune efterår - med konstant vind, er basis for et mikroklima af helt særlig karakter.

Hvidvinene er meget ekspressive og har hver sin karakter, lige fra det liflige og elegante udtryk i Riesling, til det mættende, komplekse og nærmest eksotiske Chardonnay Reserve. Det helt særlige er dog druen Rotgipfler, som kun dyrkes omkring Traiskirschen. En naturlig krydsning mellem druen Traminer og Roter Veltliner. 
Vinhuset byder naturligvis på Zweigelt, - Østrigs nationaldrue på rødvine. Alphart's Pinot Noir er i en klasse, helt for sig selv.

Vin skal opleves

Vine fra vinhuset

Kontakt

Engvangen 7-9
2680 Solrød

t: 40 16 11 30
e: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR: 36 19 95 20

Åbningstider

Onsdag-Fredag: kl. 14-18
Lørdag: kl. 10-14

Webshoppen har altid åbent!

Informationer

Levering
Retur
Betaling

Betalingskort
MobilePay
Åbningstider
Vinoplevelser venter - Tilmeld nu!