Tradition, passion og hårdt arbejde i pagt med naturen
Tradition, passion og hårdt arbejde i pagt med naturen
Alessia og Valeria er 3. generation i vinhuset med rødder langt tilbage. Vinhuset ligger i Offida, i det sydlige Marche, hvor både Appeninnerne og Adriaterhavet giver vinene karkater.
I samarbejde med F.I.V.I* har de omlagt vinproduktionen og har taget økologi til et nyt niveau, ved at holde hårdt fokus på bæredygtighed også. Fremfor KUN at dyrke druerne økologisk, har de valgt at sætte fokus på hele vinproduktionen.
Det betyder at de ikke vander, gøder eller sprøjter i vinmarken. Alt håndhøstes meget selektivt og der tilsættes ikke nogen som helst "hjælpestoffer" til vinene.
Det giver meget stringente, stramme vine med autencitet, karakter og et pivskarpt billede af hvad Marche og de 2 dygtige kvinder formår med de 4 druetyper.
Hvidvinene skabes på Pecorino og Passarina druer. Fyldige, autoktone, tørre hvidvine med masser af karakter.
Rødvinene skabes på Sangiovese og Marche's national rødvinsdrue, Montepulciano. Vine, som hurtigt har fået mange fans blandt Nemogaardens kunder
Download ØKO certifikat
F.I.V.I* (Italian Federation of Independent Winegrowers) En organisation af ca. 1.000 uafhængige vinproducenter, som har fokus på naturen, de lokale traditioner, autoktone druer og som yder en særlig indsats for at det er vinhusets karakter, som kommer til udtryk. Det er kun vinhusets egne druer, egen produktion, egen lagring og tapning - og man gør en særlig indsats for at skabe rene vine. Både i en produktion uden "hjælpestoffer" og i fokus på at stå for alt selv