Lazio

Vinhuse i regionen

"Roms vinkælder"

Tidligere var Lazio udbredte familievinproduktion, til eget forbrug. Efter phylloxeraen, voksede den moderne vindyrkning, med tendensen til produktion af store mængder vin. Faktisk var moderniseringen hovedsageligt i de store kooperativer, som har udstyret sig til vinfremstillingssystemer i industriel størrelse, med ringe kvalitet til følge....
Heldigvis er tingene nu ved at ændre sig, selvom udviklingen af ​​vindyrkning er ret langsom. I dag er der nogle vinproducenter, der har valgt at fokusere på fremragende vine. Først og fremmest ved at udnytte potentialet i historiske vinstokke.

Regionen er 8. største producent af vin i Italien og en stor del af kooperativ vinene afsættes til et nærmest umætteligt forbrug i Rom.

Vinregion Lazios vine

Lazio er både lavland, bakket og lidt bjergrigt. Derfor et blandet terroir, med vulkansk jord, søer, bakkede områder og genvundne sletter (Agro Pontino), som giver anledning til forskellige typer vin. Mange hvidvine produceres i Lazio. Mest kendt er Frascati, den første DOCG i Italien. Cesanese med Cesanese del Piglio DOCG er en fortræffelig rødvin.

Regionen oplever små, nye vinhuse med fokus på økologi, naturvin, passion og tradition.
Og det skal vi glæde os over, - for det er ofte vine med stor passion OG stor vinoplevelse!

Nemogaarden byder på vine fra Isola del Liri i det sydøstlige Lazio.


Kontakt

Engvangen 7-9
2680 Solrød

t: 40 16 11 30
e: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR: 36 19 95 20

Åbningstider

Onsdag-Fredag: kl. 14-18
Lørdag: kl. 10-14

Webshoppen har altid åbent!

Informationer

Levering
Retur
Betaling

Betalingskort
MobilePay
Åbningstider
Vinoplevelser venter - Tilmeld nu!