Vinhus

Corte Aura, Franciacorta

Italiens svar på Champagne

Corte Aura blev skabt i 2009, da Frederico Fossati købte vingården i Adro, - med rødder til 1300-tallet.

Corte Aura blev skabt i 2009, da Frederico Fossati købte vingården i Adro, - med rødder til 1300-tallet.

Franciacorta ligger i Lombardia, øst for Milano og lige syd for Lago d’Iseo. ”Franciacorta” stammer fra Benedictiner munkenes middelalder “curtes francae” - et område fritaget fra skat og afgift, fordi munkene dyrkede landet.

Franciacorta ER anerkendt som Italiens ”Champagne” område. Druer, produktion og hele tilgangen til vinene er helt som i Frankrigs højt respekterede Champagne område. Oenolog Pierangelo Bonomi har været med fra starten med et mål om at skabe terroirudtryksfulde vine af ultimativ kvalitet. Skarp fokus på hver vinmark; aggressiv grønthøst; respekt for hvilke marker der bedst egner sig til den enkelte vintype og en nærmest hysterisk tilgang til det symbolske i skildpadden (symbolet i midten af Corte Aura’s logo) og dens langsomme, stabile tempo og den laaange levetid.

Ting tager tid. Corte Aura Franciacorta tager lidt længere tid.

Vinhuset råder over 6 ha vinstokke, spredt omkring Adro. Interessant for Franciacorta er at mange vinhuse har deres jorder spredt over et område, - opkøb af DEN rigtig mark gennem generationer. Fremfor at have alt omkring vinhuset. Vinhuset dyrker primært Chardonnay og Pinot Noir.

Produktionen er sustainable, altså den mest grønne tilgang til dyrkning med respekt for geologi og mikroklima, uden brug af ”tilsætninger”.

Vin skal opleves

Vine fra vinhuset

Kontakt

Engvangen 7-9
2680 Solrød

t: 40 16 11 30
e: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR: 36 19 95 20

Åbningstider

Onsdag-Fredag: kl. 14-18
Lørdag: kl. 10-14

Webshoppen har altid åbent!

Informationer

Levering
Retur
Betaling

Betalingskort
MobilePay
Åbningstider
Vinoplevelser venter - Tilmeld nu!